A HCMC a jövő a jelenben végzett szakmai munkában.

Tisztelt Kollega Nő/Úr!

Örülünk , hogy ön is nagy nagysúlyt fektet a személyes kapcsolat kiépítésére és ezért, mint leendő szolgáltató partnert törekszik megismerni  cégünket és az általunk nyújtott szolgáltatásokat.

Engedje meg , hogy bemutassam önnek az általunk végzett informatikai fejlesztő munkát.

A szociális ágazat számára 2000-ben kezdtünk el programokat fejleszteni. Az első 4 évben DOS felületen fejlesztettünk egyszerű nyilvántartó programokat, a legelső elkészült  program az idősek otthonaiban végzett szakmai munkát segítette. Ebben az időszakban elkezdődött a windows alapú programfejlesztés.

De hogyan is történt. 

Az elsődleges cél az volt, hogy egy gyakorlat orientált szoftvert fejlesszünk ki és a fejlesztés folyamata "minél közelebb történjen" a gyakorlati szakmai munkához. Így történt , hogy a fejlesztésen dolgozott együttműködve informatikus és szociális munkás. Érdekes és nagyon tanúságos volt a két szakmai nyelvből egy közös szakmai-fejlesztési nyelvet kialakítani.

Minden elkészült modul azonnal kipróbálásra került a gyakorlatban és folyamatosan megfogalmazódtak a fejlesztési elképzelések a gyakorlati felhasználók köréből.

Igazából az első három évben kellett önálló fejlesztéseket végrehajtanunk a hatékonyabb szoftver működés tekintetében, ezt követően "csak" győznünk kellett a rengeteg ötlet, módosítás  kialakítási munkáit.

Jelentős változást hozott a 2006. év amikor is a személyes gondoskodást nyújtó szakellátások mellett elkészítettük az MSZOFT ALAPELLÁTÁS programcsomagot, mely egy komplex integrált adatnyilvántartást tett lehetővé.

Ettől az évtől kezdődően  már 3 programcsomaggal az MSZOFT SZAKELLÁTÁS; az MSZOFT ÉRTÉKNYILVÁNTARTÁS és az MSZOFT ALAPELLÁTÁS programcsomagokkal segítettük az ágazatban dolgozó szakemberek munkáját.

Az elkövetkező években több száz számítógépen futottak - futnak az általunk fejlesztett programok.

A 2010. évtől kezdődően a hatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetés kialakítására fókuszáltunk. Fő cél a felhasználói hardverkörnyezettől független működési feltételek biztosítása. Így egy komplex szolgáltatás kialakítására került sor a H-Cloud-Mszoft-Complex integrált nyilvántartási rendszer bevezetésével.  Az új felhőalapú rendszer lehetőséget biztosít a biztonságos és gyors adatrögzítésre, adatkezelésre ,adattárolásra, mely interneten keresztül  felhő alapú rendszerben biztosítja immár egységes programcsomag moduljainak zökkenőmentes használatát. A hozzáférés korlátlanná vált, az internet segítségével.

Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a HCMC szoftver a szociális szolgáltatásokat biztosító szakemberek speciális feladatait segítő menü rendszere egyszerű , könnyen kezelhető felhasználást tesz lehetővé,de komplexitásának köszönhetően a középvezetők és a szolgáltatást vezetők számára is hatékony segítséget tud nyújtani. A több telephelyes szolgáltatások egy integrált rendszerben tudják az adatnyilvántartást , adatkezelést megvalósítani adott esetben több száz kilométerre egymástól.

A rendszer kialakításának köszönhetően ma már elmondható , hogy zökkenőmentesen tudják a szoftver nyújtotta adat nyilvántartási lehetősségeket alkalmazni a szociális szakemberek bárhol és bármikor.

Az informatikai eszközök hatékony használatához és új szakmai ismeretek szerzéséhez  szükség van új ismeretekre ennek a megszerzésében segítenek távoktatási programjaink, melyekről részleteket a www.eold.hu honlapon találnak.

PUBLIKÁCIÓK:

Hatékonyság-Gazdaságosság-Informatika SZIME Nemzetközi Konferencia

Hatékonyság-Gazdaságosság-Informatika SZIME Nemzetközi Konferencia

Hatékonyság-Gazdaságosság-Informatika

Hatékonyság-Gazdaságosság-Informatika

Szociális ellátások digitális világa

Szociális ellátások digitális világa

A jövő a felhőben rejlik

A jövő a felhőben rejlik

A szociális ellátások digitális világa

A szociális ellátások digitális világa